«مینیمپرانیکس» با آهنگسازی و نوازندگی کلاریز کشاورز شنیدنی شد
موسیقی پارس: شکلگیری آلبوم «مینیمپرانیکس» ساخته کلاریز کشاورز، با شروع همهگیری کرونا در زمستان ۲۰۲۰ آغاز شد. این آلبوم شامل ۲۲ مینیاتور موسیقایی است که با رویکرد بداههپردازانه و در قالب فرم سیکلیکال ساختهشدهاند.
کلاریز کشاورز درباره این اثر مینویسد: «مینیاتورهای بداههی الکترونیک، حاصل تنهایی زمان همهگیری کروناست؛ روزهایی که فلوت و کامپیوتر راه رهایی از دنیای تاریک بود.»
درواقع تمام ۲۲ مینیاتور متعلق به یک قطعه واحد هستند که «مینیمپرانیکس» نامگذاری شده است. عناوین این مینیاتورها بازتابدهنده سفر هنرمند به دنیاهایی است که از تنهایی و فاصلهگذاری اجتماعی دوران همهگیری کرونا نشئت میگیرند. در این آلبوم از اصوات الکترونیک و سازهای خانواده فلوت استفادهشده است که از سوی کلاریز کشاورز اجراشدهاند. این آلبوم توسط نشر موسیقی پتریکور و با مدیریت هنری امین شریفی در ایران و سراسر دنیا منتشرشده و در دسترس مخاطبین قرارگرفته است. امین شریفی مدیر هنری نشر موسیقی پتریکور درباره انتشار این اثر گفت: این آلبوم تحت تأثیر نگاه فرمال سیکلیکال کلاریز کشاورز شکلگرفته است؛ به این معنی که متریالهای موسیقایی معرفیشده در موومانهای (مینیاتورها) آغازین، به اشکال مختلفی (دفرمهشده، کوتاه شده، گسترشیافته، بریدهشده و غیره) در مینیاتورهای بعدی نمود پیدا میکنند.»
این آلبوم در قالب یک قطعه شامل ۲۲ مینیاتور، در فاصله بین زمستان ۲۰۲۰ تا تابستان ۲۰۲۱ ساختهشده و اکنون در دسترس مخاطبین این نوع از موسیقی قرار دارد. نسخه دیجیتال این آلبوم در ایران از طریق سایت بیپتیونز قابلدسترسی است.
کلاريز کشاورز (1368، تهران) نوازندهی فلوت، آهنگساز و پژوهشگر موسیقی است. تمرکز او بر نواختن آثار آهنگسازان معاصر بینالمللی است و همچنین رپرتوار کلاسیک ساز فلوت حیطهی فعالیتهای تخصصی این هنرمند جوان بهحساب میآید. «پروژهی امواج نوی ایران: آنتولوژی موسیقی معاصر ایران برای فلوت» شامل سفارش، کنسرت، ضبط و انتشار آثار پنجاه آهنگساز ایرانی، مرکز فعالیتهای او در دو سال گذشته بوده است. آلبوم امواج نوی ایران در بهار ۱۴۰۰ پس از ۱۴ اجرای بینالمللی، بهصورت فیزیکی و دیجیتال منتشر شد. ازجمله فعالیتهای اخیر او میتوان به برگزاری رویداد «آهنگسازان جوان» نشر موسیقی پتریکور اشاره کرد که به همکاری بیشتر او با آهنگسازان معاصر بینالمللی و استادان دانشگاههای معتبر آمریکایی منجر شد. آلبوم این پروژه هم، اکنون در سراسر دنیا در دسترس علاقهمندان است. از دیگر فعالیتهای اخیر او میتوان به «پروژه ابسترکتوم» که شامل ضبط، اجرا و انتشار آثار فلوت و پیانوی علیرضا مشایخی، اشاره کرد که پس از سه اجرای بینالمللی در آرژانتین، برزیل و امریکا، بهزودی بناست منتشر شود.