موسیقی پارس: با توجه به شیوع ویروس کرونا و قرمز شدن استان ها به خصوص تهران، بنا بر مصوبه ستاد ملی  پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا مقرر شده از این پس تمامی کنسرت ها و سالن های  همایش مجاز به ارائه خدمات با ظرفیت 20 درصدی  هستند. بنا بر این مصوبه 2 تن از تهیه‌کنندگان موسیقی اعلام کردند، بلیت فروشی سالن‌های کنسرت با ظرفیت بیست درصدی، صرفه اقتصادی ندارد. در این گزارش به بررسی هرچه بیشتر از جزئیات این موضوع پرداختیم.

فروش بلیت با ظرفیت 20 درصدی صرفه اقتصادی ندارد

به گزارش موزیک پارس و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در ایام سی و هفتمین دوره جشنواره موسیقی فجر همزمان با شیوع سویه جدید کرونا اُمیکرون، ظرفیت سالن‌های کنسرت سی درصد اعلام شد.

در برخی خبر‌ها آمده بود که ظرفیت سالن‌های کنسرت قرار است به بیست درصد هم کاهش پیدا کند. با توجه به این‌که پس‌ از حدود ۲۲ ماه تعطیلی سالن‌های کنسرت در سراسر کشور، فعالان این عرصه آذرماه هزار و چهارصد دوباره فعالیت‌های موسیقی را از سر گرفته‌اند، با دو تن از تهیه‌کنندگان و مدیران شرکت‌های موسیقی گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید:

محمد حاتم پور مدیر شرکت موسیقی و تهیه کننده آلبوم های موسیقی، درباره وضعیت سالن‌های کنسرت با بیست درصد ظرفیت گفت: بعد از حدود دوسال کنسرت‌ها در آذرماه در تهران بازگشایی شد. گرچه در این مدت پیشنهاداتی برای اجرای کنسرت در فضای باز در چندین نقطه تهران از جمله فضای باز برج میلاد ارائه کردیم، اما ستاد ملی مقابله با کرونا آن را نپذیرفت.

به گفته این تهیه کننده موسیقی ترکیه نیز همانند ما با اوج بیماری کرونا رو به رو شد و حتی الان نیز پیشتاز بیماری امیکرون است؛ اما کنسرت‌ها طبق روال در آنجا برگزار می‌شود. تا جایی که بابک جهانبخش هفته پیش و بهنام بانی دو هفته پیش در استانبول ترکیه کنسرت برگزار کرده اند.

حاتم پور از ظرفیت سی درصدی فروش در دو هفته اول اسفند، گفت و بیان کرد: سایت‌های بلیت فروشی هم اکنون طبق روال جشنواره موسیقی فجر با ظرفیت سی درصدی بلیت فروشی می‌کنند. اگر ظرفیت سالن به بیست درصد کاهش یابد، هر قدر بلیت بفروشیم، هزینه اولیه شامل اجاره سالن، دستمزد نوازنده و گروه، تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، نیروی انسانی و … تامین نمی‌شود.

هزینه اجاره یک سالن در تهران از قیمت پایه ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان آغاز می‌شود و همین طور بالا می‌رود. حتی برای ظرفیت ۵۰ درصدی سالن‌های کنسرت، پنج درصد ظرفیت صرف بلیت مجانی به نهاد‌های مختلف می‌شود و عملاً ۴۵ درصد سالن اجاره داده می‌شود.

حاتم پور از عدم حمایت سازمان‌های دولتی و خصوصی از تهیه کنندگان موسیقی گفت و اینکه یک شرکت موسیقی در سال حداقل یک میلیارد تا یک میلیارد و نیم هزینه تولیدات موسیقی اش می‌شود و هنوز شرکت‌های موسیقی با برگزاری کنسرت در این مدت به اصل هزینه این تولیدات دست پیدا نکرده اند.

به گفته مدیر شرکت موسیقی «آوای فروهر» بلیت فروشی با بیست درصد ظرفیت سالن یعنی با زبان بی زبانی گفتن که کنسرت برگزار نشود. اگر بیست درصد ظرفیت سالن ابلاغ شود، عملا دیگر هیچ کنسرتی برگزار نمی‌شود.

هم اکنون کنسرت دوم اسفند ۱۴۰۰ بهنام بانی در سالن هتل اسپیناس با ظرفیت ۲۲ درصدی بلیت فروشی شده است.

 

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید